Immo Portugal

Vastgoed in Portugal

Over de Zilverkust

Hoofdafbeelding Over de Zilverkust

De Silver Coast , in Portugal , staat alsmaar meer bekend als interessant investeringsgebied.

De Silver Coast, ook wel Costa de Prata of Zilverkust genoemd, staat bekend als één van de meest interessante groeiregio’s op dit moment.
Deze regio werd eerder ook al door Channel 4 uitgeroepen als één van de beste streken om te investeren.

Deze streek is ideaal voor mensen die niet houden van het massatoerisme maar toch ook niet te rustig willen zitten.
Prachtige ongerepte strandjes worden afgewisseld met iets meer toeristische stranden.
Deze streek bevat ook veel cultuursteden die erkend worden door het UNESCO werelderfgoed.
Surfers en golfers komen hier ook perfect aan hun trekken.

Maar vooral de vastgoedprijzen zijn hier interessant.
Een appartement op wandelafstand van het strand kan je hier nog gemakkelijk vinden rond de 120.000€, afhankelijk van de grootte en een villa met privé-zwembad voor een 200.000€

Afbeelding 2 Over de Zilverkust

 

De Costa de Prata loopt van Espinho in het noorden tot Ericeira in het zuiden. 
Dit gebied kenmerkt zich door zijn verscheidenheid : prachtige rotskusten afgewisseld door gouden stranden, afwisselende natuur en pittoreske dorpjes. Verder zijn er veel riviertjes en stroompjes die voor een weelderige plantengroei zorgen.

Badplaatsen met prachtige zandstranden zijn hier volop aanwezig. Het kristalheldere water alsook het onvervuilde milieu, zijn de hoofdattracties van deze stranden. Brede zandstranden zijn te vinden in de buurt van Peniche, de meest westelijke stad van Europa. Vanuit Peniche kan men een excursie per boot doen naar de prachtige Berlenga-eilanden. Ook Ericeira heeft een mooi breed strand. De golven van Areia Branca trekken dan weer surfers en bodyboarders aan. San Martinho do Porto en Salir do Porto, gelegen aan een baai, zijn erg geliefd bij gezinnen met kleine kinderen door het veilige en warme zwemwater dat de baai biedt.
Een andere zeer geliefde badplaats is Foz do Arelho, ook wel bij ons het “Knokke” van de Silver Coast genoemd. Hier komen mensen vooral voor de prachtige lagune van Obidos die uitmondt in de wilde Atlantische Oceaan.

 

Afbeelding 2 Over de Zilverkust

Voor golfers die graag hun techniek op de proef willen stellen, brengen de banen van de Costa de Prata sterke gevoelens teweeg. Er zijn een tiental golf­banen te vinden en de omliggende heuvels, de zee en het strand vormen het ideale terrein voor lange wandel- of fietstochten, duiken, surfen en roeien. Op vandaag de dag worden in deze regio trouwens meer dan 10 nieuwe golfterreinen aangelegd… een echt golfparadijs! Niet voor niets dus dat deze regio onlangs werd uitgeroepen tot dé Europese golfbestemming!

 

Ook het enorme aanbod cultuur trekt vele mensen aan. Sintra is één van die plaatsen vol geheimen en magie , waar natuur en mens in zo'n perfecte harmonie leven, dat de UNESCO de stad op de Werelderfgoedlijst heeft geplaatst. De stad Caldas da Rainha dankt haar naam aan de thermale bronnen. Nazaré met zijn milde klimaat en grote landschappelijke schoonheid bezit één van de oudste visserijtradities van Portugal. Ook plaatsen zoals de ommuurde stad Obidos, het beroemde bedevaartsoord Fatima, Torres Vedras, Alcobaça enz. zijn zeker een bezoekje waard.

Afbeelding 2 Over de Zilverkust

 

De zon ontbreekt zeker niet aan de Costa de Prata! Het klimaat is een gezond, mild klimaat met veel zon ook gedurende de wintermaanden. Op het hoogtepunt van de zomer zijn de temperaturen er rond de 30 graden maximaal, en in de winter daalt de temperatuur zelden onder de 15 graden en 10 graden ‘s nachts.

Bovendien ligt de Zilverkust op minder dan een uur rijden van de hoofdstad Lissabon en is daardoor vanuit elke grote luchthaven in Europa gemakkelijk en snel te bereiken. Vandaag de dag zijn er al meer dan 10 vluchten per dag beschikbaar vanuit Brussel – Nationaal , en voor minder dan 50€ kan je soms al heen en terug vliegen naar Lissabon. 

De streek heeft de laatste jaren veel subsidies gekregen van de Portugese overheid alsook van Europa, waardoor een groot aantal badplaatsen meer aantrekkelijk gemaakt worden voor toeristen. Eén van de grootste projecten die nog op til staat, is de ombouw van de haven in Nazaré tot een jachthaven, samen met een luxe resort die hieraan zal gelinkt worden.

Voor investeerders die interesse hebben in de aankoop van een tweede verblijf speelt bovendien mee dat de Zilverkust op dit moment een van de belangrijkste gebieden is als het gaat om de markt voor tweede huizen. Het is een regio die zich steeds verder zal ontwikkelen in de richting van een luxueus en aantrekkelijk gebied voor toerisme van hoog niveau. Nu is hét moment om te investeren in de Costa de Prata, waar de waarde van onroerend goed jaarlijks stijgt. Volgens "A Place in the Sun" heeft deze regio de potentie in zich om de komende tien jaar een waardevermeerdering van onroerend goed tot 360 % te realiseren. Ook volgens het Engelse Channel 4 is de Silver Coast (Costa de Prata) nu Booming Business, de regio werd gekozen als 3de beste locatie voor investeerders in Europa. Bovendien is dit gebied nog niet ontdekt door de massa en kent daardoor nog relatief zeer lage prijzen. Een luxe villa met privé-zwembad kan je hier nog vinden voor een 200.000€, een appartement gelegen in één van de badplaatsen rond de 120.000€ afhankelijk van de grootte.

Kortom, aan de Costa de Prata kom je terecht tussen de warme & gastvrije Portugese bevolking. Je kan hier nog genieten van pure natuur en rust en lekker eten. De combinatie van een ruige ongerepte natuur met de faciliteiten die een grote stad als Lissabon biedt, maakt dit gebied onweerstaanbaar aantrekkelijk voor veel investeerders en toeristen. Hierdoor is een woning in dit gebied niet alleen een prachtige tweede woning maar ook een zeer solide investering!

Immo Portugal info@immoportugal.be - kribbestraat 4 bus 1 - 2000 Antwerpen, BE-VAN Belgium - +32.[0]3/283.70.70

© 2019 Immo Portugal - Algemene voorwaarden